FIRST CHOICE FOR SECOND HAND COMPUTERS
  • Адрес
  • София, ул. Чехов № 31
  • Телефон
  • (+359) 887 23 98 72
  • Пон - Пет
  • 10:00 - 20:00
Microsoft Registered Refurbusher

Компютри и лаптопи втора употреба или електронен отпадък


Повторно използване на употребяваните електронни устройства (ITAD) или електронни отпадъци - 4 важни разлики

Много пъти термините ITAD и електронните отпадъци се смесват. Това е разочароващо, но се надяваме, че тази статия ще ви помогне да разберете.

1 Да използвате отново? Или да изхвърлите?
Целта на ITAD е да даде на електронното оборудване втори живот. Например в Inrego 93,4% от ИТ активите, които постъпват в нашето предприятие, се изполват повторно. От друга страна, електронните отпадъци се смачкват или раздробяват, т.е. печеливши активи и много редки метали изчезват.

2 Можете ли да се доверите на управлението на електронните отпадъци?
Ако изпратите ИТ оборудване на рециклиращо дружество, където то ще бъде смазано или раздробено, ще заличат ли те всички данни, съдържащи се в това ИТ оборудване? Доверен ITAD партньор, ще предостави цялата необходима документация, за да можете да спите добре през нощта.

3 Въпросът за стойността.
Вашата компания или организация има желание да се възползва максимално от ресурсите си. Така че защо да изхвърляте ресурси, които все още имат стойност? Ако планът е да се замени ИТ оборудване след, да речем, три години - тогава защо да не продадете старите устройства чрез ITAD партньор и да спечелите още малко пари от него?

4 Енергия.
Предприятието за рециклиране на е-отпадъци е шумно, мръсно и консумира много енергия. ITAD дори не е близо. При ITAD се използва приблизително една десета от тази енергия.

Въпреки това, много компании все още предпочитат рециклирането, по силата на старите навици. Това е наистина тъжно. Разликата между това, което се рециклира, и това, което трябва да се рециклира, е огромна. През 2016 г. Global E-Waste Monitor оцени общата стойност на всички суровини в е-отпадъците на 55 милиарда евро.

Накратко: ITAD е идеята да се използва повторно ИТ оборудването възможно най-дълго, докато електронните отпадъци просто се изхвърлят.