FIRST CHOICE FOR SECOND HAND COMPUTERS
  • Адрес
  • София, ул. Чехов № 31
  • Телефон
  • (+359) 887 23 98 72
  • Пон - Пет
  • 10:00 - 20:00
Microsoft Registered Refurbusher

Европейскa зелена сделка


ЕС се цели високо с "Европейскa зелена сделка“

Превенцията на отпадъците, включително по-строгите ограничения на е-отпадъците, ще бъде основен приоритет за Европейската комисия през следващите четири години.

Наскоро публикуваният „Европейски зелен пакт“ на Европейската комисия обещава да даде приоритет на политиките, насочени към избягване на отпадъци. Те включват производство на възможно най-много продукти по-лесно ремонтируеми и многократно използваеми по дизайн.

Амбициозният документ очертава бъдещите политически приоритети, които трябва да помогнат на Европа да постигне въглероден неутралитет до 2050 г. Тази година, 2020 г., Комисията ще стартира втория си план за действие за кръгова икономика и нов работен план за екодизайн. Наред с други неща, те включват закони, които да осигурят по-дълъг живот на нашите смартфони, лаптопи и компютри.

Европейски зелен пакт е посрещнат с положителни реакции:
„Фантастично е да се гледа сериозно към предотвратяването на отпадъците“, казва Пьотр Барчак, от Европейското бюро за околна среда (EEB). Барчак приветства обещанието на Комисията да определи цели за намаляване на отпадъците, по-специално на опаковките, които ще трябва да бъдат повторно използваеми или рециклируеми до 2030 г.

Ремонтът на електронните продукти също се споменава в стратегията:„Ремонтът е от съществено значение, за да се избегнат отпадъците и да се намалят увеличаващите се емисии, свързани с производството“, заключи Жан-Пиер Швайцер, също от EEB.

По-дълъг живот, повече собственици:
Интересен аспект на удължаването на живота на електронните продукти е, че потребителите са склонни да търгуват с електронните си продукти все по-често. Много потребители искат „най-новото“, ако могат да си го позволят. Така че, тенденцията е електронните продукти да издържат по-дълго, но да имат повече собственици, преди най-накрая да бъдат пенсионирани.