FIRST CHOICE FOR SECOND HAND COMPUTERS
  • Адрес
  • София, ул. Чехов № 31
  • Телефон
  • (+359) 887 23 98 72
  • Пон - Пет
  • 10:00 - 20:00
Microsoft Registered Refurbusher

5 начина за минимизиране на електронните отпадъци


5 начина за минимизиране на електронните отпадъци

Може би вашето ИТ оборудване не е ново, но все пак има много какво да ни даде. Ето пет начина да извлечете максимума от своите електронни устройства.

1. Платете повече - използвайте по-дълго
Отидете на по-скъпо решение от по-висок клас. По този начин можете да използвате оборудването по-дълго.
2. Предефинирайте „несъществуващ“
Опитайте се да контролирате импулса, да изхвърлите и купите ново. Вместо това опитайте да поправите какво е счупено. Много пъти си заслужава.
3. Забавете неизбежното
След магическите три години - какво ще кажете да използвате оборудването още една година? Разчитайте на това! Ще видите, че това ще ви спести доста пари.
4. Дарете вашето устройство

Дори ако оборудването е твърде бавно и старо за вашите нужди, то може да е достатъчно добро за някой друг, може би с по-малък бюджет и по-прости нужди. Това ще задържи Вашата пенсионирана електроника извън е-отпадъчните потоци за още няколко години.

Всички трябва да подадем ръка

За да станем наистина успешни, ние се нуждаем както от търговски, така и с организации с нестопански интереси. Ето защо е чудесно да чуете за примери като Returum в шведския град Кристианстад. Накрая, след години на планиране, строителството е в ход. Какво е тогава? Returum е в основата си хипер модерен и амбициозен център, съчетаващ повторна употреба, сортиране, разпространение, магазини втора употреба, дори класове за устойчивост. Голяма част от операциите ще бъдат захранвани от слънчеви панели.